torsdag den 15. september 2011

FV 2011 - Backstage X - Valgaftenen

Det er svært slet ikke at kommentere på valgresultatet, men det er jo ikke det backstage handler så meget om.

Jeg tog ud på valgstedet hvor jeg skulle være ekstra optæller og var der lidt i 20. De sidste vælgere var i gang i stemmeboksene. Kl 20 gik valgformanden ud for at råbe om der var flere der ønskede at stemme. Er det ikke en skøn tradition? Hun skal faktisk råbe eller ringe med en klokke for at høre om der er flere der vil stemme.

Så snart hun kom tilbage blev dørene låst og så gik vi i gang.
Først blev alle brevstemmer hevet ud af de brune kuverter og lagt ned i stemmeurnerne. Så åbnede vi stemmeurnerne og væltede alle stemmesedlerne ud på et langt bord og SÅ sorteret vi. Først ligges alle stemmesedlerne i bunker efter partierne, der efter tælles de.

Og de tælles ikke bare 1, 2, 3. De tælles i bunker af 25, elastik om, næste bunke indtil man har 4 bunker som ligges samme til bunker a' 100. Når hele partiet er talt op, gentælles bunkerne og tallet gives til valgsekretæren. Vi var færdige kl 21.50 da resultatet kunne ringes ind. Vores valgsekretær var meget ekstatisk! Det er aldrig før lykkes at få tallene til at stemme i første tælling og samtidig få tallet ind inden kl. 22. Det var jo en dejlig ting at få med.

Når optællingen er slut skal det hele pakkes ned. Hvert parti pakkes i en plastiksæk og der kommer labels på med hvad posen indeholder og hvor meget. Og det er ALT! Alle de gyldige stemmesedler, alle de ugyldige, alle de ubrugte, alle valgkortene, ALT! Det hele pakkes i stemmeurnerne, som i morges bringes til fintælingen og tælles helt forfra igen. Og ja, det er helt forfra igen. Blandt andet skal vi også tælle de personlige stemmer og DET er meget spændende.

Mere om det i morgen.

Nu vil jeg gå i seng. Fintællingen starter kl 8.30 i morgen.
God nat og velkommen til det nye Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar