onsdag den 7. september 2011

FV 2011 - backstage VI

Heldigvis en rolig dag ved skrivebordet.

Af en eller anden grund går det først op for udenlandsk danskerne nu at de ikke automatisk kan stemme, så jeg har sendt ansøgninger om optagelse på valgliste til valgretsnævnet et par gange.
Ved sidste folketingsvalg skulle de have de originale ansøgninger, og jeg kan huske min, nu pensioneret, kollega samlede dem alle sammen fint i et grønt ringbind og noterede og gjore ved.
I dag vedhæftes de bare en mail og sendes som sikker mail. Det er sgu da nemt!

Og så begynder der at komme valgkort retur. Havde du tænkt på det? Jo, nogle gange kan posten ikke finde ud af hvor kortet skal afleveres fordi personen ikke bor på adressen, ikke står på postkassen, den er måske fyldt eller hvad ved jeg. Men de kommer så retur til os. Vi skal så finde ud af om vi skal prøve at sende dem igen eller om vi skal lade være. Vi gemmer så kortet hos os til efter valget.

Du kan forresten altid komme til din borgerservice og få udprintet et nyt valgkort hvis du har mistet dit originale. Eller komme på valgdagen med ID.

Årh, og så kom der lige en dag hvor to nogle borgere er blevet registeret på forkerte adresser og dermed forkerte valgsteder. Hvad gør man så? Ja, de skal jo registeres rigtigt. Så adressen ændres til det rigtige. Derefter kan man gå i valgsystemet og slette borgeren fra et valgsted og oprette på det rigtige. Borgeren skal også manuelt med kuglepen fjernes i den trykte valgliste og tilføjes i den rigtige liste.

Dobbelt arbejde? Neeeej, for ændringen laves i systemet for at kunne printe et nyt valgkort ud. Og så laves ændringen i listen for at borgeren så også kan møde op på valgdagen med valgkortet og så står vælgeren rent faktisk i bogen.

I morgen får vi travlt. Valglisterne kom i dag ca. 120 cm høj og de skal sættes i bøger i morgen. 19 valgsteder, 19 bøger. Så er der frister på optagelse på valgliste og alle udenlandtilflytterne. Vi har en time længere åbent, så jeg er nok først hjemme omkring 18.30.

Velkommen til i morgen, 7. dagen før valget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar