torsdag den 28. juni 2012

Hvad er vigtigst?

Nu er det ikke fordi det skal udvikle sig til en politisk blog, men jeg kunne ikke lade være med at tænke over noget da jeg så nyhederne i går...

Hvad er vigtigste?
Ens politiske overbevisning og personlige holdning eller at være medlem at et parti, at tilhøre en gruppe?

Jeg bliver skuffet når folk ikke holder på deres holdninger. Især hvis jeg har stemt på dem!
Mangfoldigheden er, at vi alle er forskellige, at vi ser forskelligt på tingene og at vi kan skabe kompromiser ud fra vores holdninger.

Det er sgu ikke meningen, at vi skal bankes på plads fordi der er nogle andre der har en holdning om, at alle skal mene det samme. Jeg synes det er stygt, diktatorisk og dårlig stil. Hvorfor kan man ikke anerkende at du mener noget andet end mig: Lad os stemme om det.

Hvis det forgik sådan i selve folketingssalen, så ville der opstå folkeoprør og vi ville kunne sammenligne os med diktatoriske lande.

Men fordi det forgår bag lukkede døre så er det okay?

Det er fint at ændre sin holdning. Ved diskussion og forståelse. Ikke ved pres og dominans!

Hmm...

Og hvorfor står man ikke op for det man mener?
Mennesket er et folkdyr og tanken om at skulle forlade sig gruppe er skræmmende. Men nogle gange er man altså nød til det. For at kunne leve med sig selv og for at overleve inden man bliver banket i hovedet og ender på bunden af fødekæden.

Og så skal man altid huske, at et eller andet andet sted står der en anden gruppe som gerne vil tage i mod en. Men åbne arme.

1 kommentar:

  1. Det virker som om, politik primært handler om at blive genvalgt. I hvert fald for langt de fleste politikere. Lavere prioritet har så at gennemføre det, man tror på.

    Det har rumsteret i mine tanker længe, og jo længere tid, der går, jo mindre synes jeg, konceptet "parti" giver mening. Det er en forening for folk med samme politiske holdninger. Forudsætningen for at det giver mening at have sådanne er, at folk ikke ændrer mening eller ændrer sig i samme retning - vel at mærke på alle områder. Hvor realistisk er det?

    SvarSlet