tirsdag den 30. august 2011

FV 2011 - backstage part II

16 dagen før valget...

I morgen er der den store uhyggelige deadline kendt som "15. dagen for valget". Og det er ikke en gang for at være sjov. Det er BIG DEAL! Det er deadlinen. Den dag vi frygter og den dag I andre ikke aner findes.

I morgen kl 18 skal ALT hvad vi har liggende der omhandler flytninger internt og ind og ud af kommunen være indberettet. Og hvorfor er det vigtigt? For ellers får folk ikke det rigtige valgkort med det rigtige valgsted efter de er flyttet. Pænt ufedt hvis man flytter fra Nordjylland til en forstad til KBH. Alle som flytter med flyttedato efter i morgen må enten stemme på deres gamle valgsted eller brevstemme. Så ved I det.

Men det som er endnu værre og vildere (og nu er vi henne hvor det virkelig begynder at løbe koldt ned at ryggen): det er deadline for at få bestilt valget!

Tænk at man rent faktisk skal bestille valget! Men det skal man. Man skal godkende afstemningsstederne og evt. ændringer, man skal bestille valglisterne (dem som I alle sammen bliver krydset af i når I aflevere jeres valgkort) og så skal man godkende og bestille valgkortene.
Og det har jeg så gjort i dag. Det hjalp lidt på stressen.

Hvad er der ellers sket backstage?

Jo:

Jeg har snakket med KMD (KommuneData, der køre valget's administrative side og stemmetællingen) 3 gange i dag. Vi endte med at være på fornavn. Jeg ringede f.eks. to gang i går også. Vældig søde mennesker. Shout out til Anne Grethe og Kirsten.
Første gang var for at høre hvorfor vi skal slette og oprette vælgere på listerne efter listerne alligevel er kørt.
Anden gang for at høre om jeg kunne bestille valget i dag eller var det bedre at vente til deadlinenen i morgen.
Tredje gang får at få bekræftet at DE sender valgkortene ud og ikke os.

Jeg har også snakket med Louise i Indenrigsministeriet og det gør jeg sikkert også i morgen.

Så har jeg gravet alt det jeg kunne i det elektroniske flyttesystem og hver gang jeg troede jeg havde fundet alt, dukkede en eller anden fejlsag op. IIH!

Prøvet at finde ud af hvilke breve det er folk skal have når de flytter efter deadlinen på torsdag. "Du har anmeldt flytning til kommunen efter den efter loven bestemte tidsfrist og skal derfor stemme på det valgsted du var tilknyttet før du flyttede."

I går var jeg ellers ret stresset. Jeg synes bare ikke jeg havde styr på en skid. Vi havde møde i valgsekretariatet og de blev bare ved med at læsse opgaver over på mig som jeg intet anede om. Så jeg måtte læse og rode og skrive noter. Samtidig med det så skulle kollegaer spørger om noget (så meget for at være fredet gennem valgperioden), teamet informeres og vi skulle holde status.
Jeg kom vildt sent hjem fordi jeg hele tiden synes jeg liiiige skulle... Men jeg tog min valgmappe på skødet da drengene var kommet i seng, læste og skrev spørgsmål ned, gik tidligt i seng og så gik i dag alligevel godt.
I morgen bliver noget med at støve ALT op i posten og de elektroniske postgange for at være sikre på at alt er fundet og indberettet inden kl 18. Så skal vi også lige til reception for vores elev som bliver udlært i morgen. Tilbage til arbejdet og få indberettet det sidste. Regner med at være hjemme mellem 17 - 17.30.

Så i morgen, 15. dagen inden valget, er altså panik dagen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar